Bästa trädgårdsboken för inspiration

bästa trädgårdsboken

Bokhandeln svämmar över av trädgårdsböcker, men följ våra tips för att hitta den bästa trädgårdsboken som du inte klarar dig utan. Böcker som inspirerar till att skapa form i trädgården, välja rätt växter och belysa allt det vackra framåt kvällen.

Artikeln innehåller affiliatelänkar

bästa trädgårdsboken

av Karin Janrik och Viveka Ljungström

I den bästa trädgårdsboken får du lära dig att se och tänka som en trädgårdsarkitekt. En omfattande guide i 16 steg tar dig genom trädgårds­designens vindlande gångar så att du själv kan formge din drömträdgård. Boken presenterar säkra recept på lyckad design och ger svar på alla de frågor som du bör ställa dig innan du sätter igång att gräva, bygga och plantera. Du får lära dig om olika stilar, färger och växter, för att inte tala om material och förberedelser. Lätt en av de bästa trädgårdsböckerna.

Här finns många konkreta lösningar och exempel på situationer som kan uppstå. Vad kan man göra för att få ett bra insynsskydd? Hur ska man utforma entrén så att den blir välkomnande och leder besökaren rätt? Hur kan man skydda – och gömma – bilen? Kan man göra något fint av trädgårdens mörka, fuktiga hörn?

Läs mer om trädgårdsdesign här

bästa trädgårdsboken

av David Carlson

David Carlson har sedan länge närt en passion för rosor och är idag en av Sveriges främsta experter på rosodling. I den här praktiska handboken delar han med sig av sin expertis och visar i sju steg hur man får till sin rosenträdgård. Alla kan nämligen lyckas med trädgårdens drottning – både i villaträdgården och på balkongen.

bästa trädgårdsboken

av Marie & Björn Hansson

Perenner är en vacker bok som idé- och inspirationskälla för växtval till den egna trädgården, men också som praktisk guide när man söker växter för en speciell plats i trädgården eller när man behöver tips om goda grannar i rabatten. Perenner är bästa trädgårdsboken för den som vill veta allt om den svenska trädgårdens fleråriga växter. Boken inleds med ett inspirationsfyllt avsnitt om användning och skötsel av perenner, följt av en fyllig uppslagsdel som utgör större delen av boken. Till växtbeskrivningarna hör information om härdighet och blomningsperiod liksom råd om bra samplanteringsväxter och skötsel. Tillhör de bästa trädgårdsböckerna .

bästa trädgårdsboken

av Torbjörn Eliasson

Hur vi ljussätter trädgården, entrén och husfasaden har stor betydelse för helhetsintrycket det vet vi. Men i takt med att intresset för utebelysning ökar inser också alltfler att det inte är så lätt att få till det så att resultatet blir som man har tänkt sig. Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till: placering av ljuskällor, ljusstyrka och ljustemperatur är några av dem.

I boken får du all information och inspiration du behöver för att få till en ljussättning som passar just dina behov. I slutet av boken presenteras en rad teman, till exempel varmt och kallt ljus, förändra, förvränga, förstärka med hjälp av ljus och olika typer av armaturer och ljuskällor.

bästa trädgårdsboken

av Linda Schilén och Elisabet Broomé

En bok för dig med stora drömmar om trädgård men – likt de flesta – för lite tid och pengar. Här är det tillåtet att ta genvägar för att nå målet. Smarta växtval, mark täckning och husmorstips förenklar arbetet och gör drömträdgården möjlig. Du får lära dig att tänka som en riktig trädgårds mästare! Från planeringsstadiet till en vacker och harmonisk trädgård.

Lär mer om planering, materialval, redskap och tidsåtgång. Ta tillvara på det som finns, tänka miljösmart/ klimat smart, husmorsknep. Växtval och växtkombinationer. Smart skötsel, marktäckare och rätt beskärning. Hantera mossa, sniglar, rådjur. Odla i kruka och hantera trädgårdens röriga hörnor .Rikt illustrerad med praktiska och inspirerande fotografier.